Lillies Texas Music 
Geronimo

 http://lillies.vingar.se
RECENSIONER  # 01


Senast uppdaterat 2009-08-03  ©  Copyright Lillies


Nedan recenseras:

  • GERONIMO TREVIÑO III
    Loves Lost & Found

  •  

  •  

  •  

 GERONIMO TREVIÑO III
Loves Lost & Found
Half Breed Records

 

The Geronimo Band består av Geronimo himself på sång och akustisk gitarr, Jeff Simonson basist, Tom Strauch akustisk & lead guitar, piano. Dick Walker fiddle, piano & mandolin; Denny Mathis & Henry Witek alternerar på steelguitar, Ricky Bobkowski  är trummis. Byron Zipp spelar fiol på ”Mira las Palomas” och Dude Strauch munspel på ”When Is the Right Time”.

 

Många sånger handlar om saknaden efter den andra hälften och Geronimo kan konsten att lägga in feeling. I ”I´m Still Not Over You” kan man verkligen känna att så är fallet och i Johnny Cash-låten ”I Still Miss Someone” känns det i varje nerv att han verkligen saknar någon. Jag har hört Cash himself sjunga denna många gånger men aldrig reagerat och kanske det beror på att Cash inte lade in nån speciell känsla. I ”Holdin´ On”  har gumman lämnat och killen hoppas fortfarande att hon kommer tillbaka. Titellåten ”Lost and Found” har ämnet  en diamant ring – hur känns det att köpa denna som någon lämnat in i pantbanken! En otroligt bra story och det är också ”Family Jewels” – en lattjo story om toffelhjälten som måste fråga frugan om han får gå ut med grabbarna etc.  ”West Texas Girls” beskriver helt enkelt att bruttorna från västtexas är dom skarpaste!  ”Mira las Palomas” skriven av Mike Blakely, en fantastisk sång och under alla år jag har lyssnat på Country Music etc har det aldrig varit någon sång som så etsat sig fast  Se på duvorna som är som änglarna … den gamle vaqueron vill avsluta sina dagar i stillhet och de sista orden han säger är ”mira las palomas  -  se på de sörjande duvorna som liksom änglarna flyger mot himlen” – den kvällen flög ännu en duva upp mot himlen.--- Johnny Rodriguez deltar i sången

Den tillhör tre av CDns låtar som har Johnny Rodriguez   involverad. Geronimobandet var öppningsband åt Johnny i Texas, West Virginia och i staten New York  höll dom på att frysa röven av sig. Då skrevs ”Warmth of Mexico” – alla längtade ner till värmen och jäntorna.

”When Is the Right Time” beskriver problemet att i rätt tillfälle komma fram med att man borde skiljas och det är ett problem. Bob Wills ”Maiden´s Prayer” från 1935 och som säkerligen spelas på alla danser och shower över hela USA och  här glänser Dick Walkers fiddle och ger låten nytt liv tillsammans med steelgitarristen  Denny Mathis.   Åh så bra!

”Land of the Navajo” spelades in redan 1994 för CDn  ”My Heroes Have Always Killed Cowboys”  men platsade inte då – har Nashvillemusiker som Buddy Emmons, Vassar Clements   John Wills och Roy Husky Jr. ”The wind blows cold on the trail of the buffalo in the land of the Navajo.  Storyn handlar om One Eyed Jack som har en turkos och hans gamle vän indianen Running Elk och sen blir det spela av…kolla in.

Det känns nästan överflödigt att säga att skivan är ett definitivt inhandlande…för det är den!

Geronimos hemsida, väl värd att besöka, www.geronimotrevino.com.

Lillies Ohlsson

 
 
 
 
 

 


 

Jag vill till
Skiv-Recensioner
förra sidan
Skiv-Recensioner
förstasidan
Skiv-Recensioner
nästa sida
     
Lillies
start-/index-sida
BOK-Recensioner Artiklar