Lillies Texas Music 
Mike Blakely

 http://lillies.vingar.se
RECENSIONER  # 01


Senast uppdaterat 2009-08-03  ©  Copyright Lillies

Nedan recenseras:

  • MIKE BLAKELY ”West Of You”

  •  

  •  


 

MIKE BLAKELY

”West Of You”

SwingRider Records

Mike Blakely är en intressant bekantskap – intressen är jakt och fiske, resa, rida och träna hästar hemma på ranchen i Marble Falls, Texas. Dessutom en världsberömd författare med  idag 14 böcker o

Livet med cowboys och indianer (hoppas få med lite info om detta senare) och detta återspeglar sig i Mikes sånger. En del ömsinta berättelser om förhållanden cowboys – kvinnor som i Riding for Love, fem år i fängelse och rider för att träffa sin kvinna, Guadeloupe Moon, ¾ Moon  ¾ Time  och Uvalde County där cowboyen följer sin kvinna. Letter to Angelina, en av mina favoriter här med I didn´t mean to let you down är så vacker.

En annan sida av Mikes sånger är den mustiga  som i  The Whiskey Trader´s Song”, riding on the Southern Plains on the Fire Water Trail som handlar om  han som byter whiskey mot en indiankvinna eller vad som helst – en tuff historia som mycket väl skulle kunna bli en film. Singing aguardiente  (firewater) Hoy malo cabron!

En annan historia är The Last Comanche Moon, 6.50 lång om indianerna som stal ranchens hästar etc. Kolla in en otroligt fängslande historia.  Ytterligare en sång om The Indian Trail, nobody rides the Indian Trail anymore -  idag finns där taggtrådsstängsel.

CD´n rundas av med en av de festligaste låtarna jag har hört, Here´s to Horses. Den gamla vaqueron med en hud som läder, ligger på sitt yttersta men vill skåla med kompisarna i farmens bunkhouse med en sista stänkare; Here´s to Horses, here´s to Women!  En sista önskan var att Mike skulle av hans hud göra en lady sidesaddle so I can ride between the two things in this world I love the best!

Gör er själv en tjänst – kolla in www.mikeblakely.com  --  or else! J

LILLIES OHLSSON

 
 
 
 
 

 Copyright Bob Rohan! But he promised us to use his funny pictures! Thank You Bob!

Jag vill till
Skiv-Recensioner
förra sidan
Skiv-Recensioner
förstasidan
Skiv-Recensioner
nästa sida
     
Lillies
start-/index-sida
BOK-Recensioner Artiklar